Brouwerij Gembloux.bier

Brouwerij Gembloux.bier

Het project Gembloux.beer werd opgericht in 2019 met als hoofddoel Bière de l'Abbaye de Gembloux te produceren op zijn geboortegrond in Gembloux. Dit bier werd in 1980 gecreëerd door een professor en studenten van Gembloux Agro Bio-Tech (Universiteit van Luik). Bière de l'Abbaye de Gembloux werd in 1980 gecreëerd in Gembloux, maar werd eerst gebrouwen door Brasserie Dupont (Tourpes) en daarna door Brasserie Lefebvre (Quenast). Tot voor kort werd het nooit ter plaatse geproduceerd met het project Gembloux.beer.

De studenten van Gembloux zijn nog steeds eigenaar van het merk en de brouwerij is verantwoordelijk voor de productie en commerciële ontwikkeling. De Association Générale des Etudiants de Gembloux Agro Bio-Tech bezit ook 6% van het bedrijf.

De coöperatie Agro Gembloux Invest heeft zich in 2019 ook aangesloten bij de onderneming met de financiële deelname van meer dan 200 coöperanten in het project, dat een gemeenschapsbasis wil hebben.

Naast de productie van Bière de l'Abbaye de Gembloux heeft de brouwerij een volledig assortiment producten ontwikkeld, waaronder een pilsner, een IPA, een bier met wilde bessen, een triple scotch ale, barrique bieren en seizoensgebonden of kortstondige producten.

Dankzij de modernste brouwinstallaties en de expertise en kennis van de verschillende onderzoekseenheden van Gembloux Agro Bio-Tech (Universiteit van Luik) kan het project zich profileren als "De universiteitsbrouwerij".

Proost! 

Praktische informatie

Kom en ontdek de brouwerij Gembloux.beer, de universiteitsbrouwerij.

Contactgegevens van de brouwerij Gembloux.beer

Avenue Maréchal Juin 6 - 5030 Gembloux

Brouwerij rondleiding: zaterdag, 14-16 uur.

Openingstijden van de tapkamer: woensdag tot vrijdag van 17.00 uur en zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur.

Website: www.gembloux.beer

 

Fout: rechtermuisknop uitgeschakeld