Natuurreservaat Escaille

Natuurreservaat Escaille

Duik in het hart van de ongerepte natuur: onze favoriete plek is het natuurreservaat Escaille! VeHet Réserve Naturelle de l'Escaille, een juweeltje van biodiversiteit in Gembloux, nodigt je uit om een uniek ecosysteem te ontdekken waar flora en fauna in volledige harmonie gedijen.

Laat je verleiden door betoverende paden die je door adembenemende landschappen en ongerepte natuurlijke habitats leiden.

Neem de tijd om in contact te komen met de natuur,bekijk de vogels in hun natuurlijke habitat, bewonder de wilde bloemen en verbaas je over de diversiteit die in elke hoek van het reservaat bloeit.

Het natuurreservaat Escaille ligt in het hart van Haspengouw, in de buurt van Gembloux, aan de samenvloeiing van de Orneau en de Rabaudy. De site dankt zijn naam aan de schistachtige ondergrond, waaruit leistenen "schubben" werden gewonnen. Het reservaat is een ware oase van biologische diversiteit in een woestijn waar intensieve landbouw wordt bedreven. Het is een belangrijk conservatorium voor inheemse en genaturaliseerde soorten, waaronder een kwart van de Waalse flora.

Praktische informatie

Bereikbaarheid: je kunt het beste parkeren in het stadscentrum in een van de gratis gratis parkeergaragesNeem de Ravel tegenover het voetbalstadion van Gembloux, rue Debecker. La Réserve ligt op 15 minuten van het voetbalstadion en de afrit staat aangegeven op de Ravel.

Contactgegevens van het natuurreservaat Escaille

Rue du Trichon 114
5030 Sauvenière

Contact: Olivier Guillitte - olivier.guillitte@skynet.be

 

Fout: rechtermuisknop uitgeschakeld